AMGA Buigtangen

Voor iedere buis

AMGA is de Nederlandse specialist in buigmachines en buiggereedschappen en biedt een uitgebreid assortiment buigtangen. Deze buigtangen worden volledig in eigen huis geproduceerd. Graag adviseren wij u bij de keuze van de buigtang. Alle kennis hierover treft u bij AMGA aan. De belangrijkste voordelen van de AMGA buigtangen zijn:

  • Door het optimale ontwerp is er minder kans op rimpelvorming bij het buigen.
  • Levenslange garantie op kromtrekken van de hefboom
  • Leverbaar voor het buigen van een standaard radius, een korte en een extra korte radius voor diverse materialen

Standaard, 180° en meerlagen
Het programma buigtangen omvat diverse soorten. De standaard buigtangen bestaan uit twee delen en zijn in eigen bedrijf vervaardigd van duurzame materialen voor een hoge betrouwbaarheid en levensduur. De standaard buigtangen 90° zijn voorzien van een enkele rol en geschikt voor dunwandige stalen buizen met een diameter van 4 – 22 mm.

Korte en extra korte bocht
De AMGA standaard buigtang kan ook geleverd worden voor het buigen van een korte of extra korte bocht. De AMGA 180° buigtang is ontworpen voor het buigen van hydraulische leidingen tot 180° voor diameters van 6 – 15 mm. De tangen maken een extra korte buigradius mogelijke (R = 2D) en zijn te gebruiken in een bankschroef. Daarbij zijn ze geschikt voor zowel links- als rechtsom buigen. Een uniek systeem maakt het mogelijk om kwalitatief hoogwaardige bochten te realiseren met een minimale inspanning. De 180° buigtangen zijn ook beschikbaar in een uitvoering van 18 – 22 mm. De AMGA buigtang voor meerlagenbuizen zijn leverbaar voor buisdiameters van 14 – 32 mm. Nieuw! is onze  buigtang om een meerlagenbuis metde mantelbuis samen te buigen, zonder vermindering van de doorstroming.

Menu