Buigtangen

Voor iedere buis

De buigtangen van AMGA Nederland staan bekend om hoge kwaliteit en duurzaamheid. We produceren buigtangen van ons merk volledig in eigen huis en zijn tevens actief als officiële partner van diverse topmerken. Als dé Nederlandse specialist in buiggereedschappen beschikken wij over een uitgebreid assortiment aan buigtangen. Van standaard buigtangen tot buigtangen voor een meerlagenbuis; bij ons vindt u het geschikte gereedschap voor uw klus. Graag adviseren wij u bij de keuze voor een buigtang voor uw project. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze buigtangen of om direct een bestelling te plaatsen.

 • Door het optimale ontwerp is er minder kans op rimpelvorming bij het buigen.
 • Levenslange garantie op kromtrekken van de hefboom
 • Leverbaar voor het buigen van een standaard radius, een korte en een extra korte radius voor diverse materialen
Buigtangen

Buigtangen kopen bij AMGA

AMGA heeft zich sinds de oprichting in 2014 ontwikkeld als specialist van machines en gereedschappen op het gebied van buisbewerking en installatietechniek. Dankzij onze uitgebreide kennis op dit gebied zijn we in staat om complexe vraagstukken op te lossen. Een van de oplossingen die we aanbieden zijn onze buigtangen. Dit gereedschap is voor de echte vakman die graag gebruik maakt van kwaliteitsmaterialen, die optimale resultaten leveren en over duurzame eigenschappen beschikken. Als leverancier van RIDGID leveren we ook de buigtangen van dit topmerk.

Soorten buigtangen

Onze eigen buigtangen zijn te verdelen in twee soorten. De standaard buigtang 90° bestaat uit twee delen. De constructie is zo ontwikkeld dat u verzekerd bent van een lange levensduur. Deze standaard buigtang is geschikt voor dunwandige stalen buizen met een buisdiameter van 4 tot en met 22 mm met enkele rol en voor buisdiameter van 28 mm met dubbele rol. De koperen buigtang is speciaal uitgevoerd met slede voor het beste resultaat bij het buigen van een koperen buis met een diameter van 12 tot en met 28 mm. Deze buigtang met slede zorgt ervoor dat er geen vervormingen optreden met het buigen. U kunt kiezen voor een buigtang met een standaard radius, een korte of een extra korte radius.

Speciaal voor buizen bestaande uit meerdere lagen hebben we in samenwerking met fabrikanten van meerlagenbuizen een buigtang ontwikkeld die dit materiaal eenvoudig buigt. Onze buigtang voor meerlagenbuizen is verkrijgbaar voor buizen met een diameter van 14 tot en met 32 mm. Voor de meerlagenbuizen met mantelbuis hebben we overigens ook een geschikte buigtang. Met deze buigtang kunt u een meerlagenbuis met een diameter van 14 tot en met 26 mm eenvoudig buigen zonder de mantelbuis te verwijderen of deze te beschadigen. Deze buigtang is ook geschikt voor meerlagenbuizen met isolatie.

Innovatieve oplossingen

De buigtangen van AMGA staan symbool voor ons streven naar innovatieve oplossingen waarmee we de werkzaamheden van u als vakman kunnen vereenvoudigen. Kenmerkend voor onze buigtangen zijn het optimale ontwerp waardoor de kans op rimpelvorming bij het buigen minimaal is, de levenslange garantie die u krijgt op het kromtrekken van de hefboom en het feit dat we onze modellen leveren met een standaard radius, een korte en een extra korte radius voor diverse materialen. De AMGA 180° buigtang is ontworpen voor het buigen van hydraulische leidingen tot 180° voor diameters van 6 tot en met 15 mm. Deze buigtang maakt een extra korte buigradius mogelijk en is ook te gebruiken in een bankschroef. Voor zowel links- als rechtsom buigen.

Kies het formaat buigtang dat u nodig heeft:

 • Buigtang 10 mm
 • Buigtang 12 mm
 • Buigtang 15 mm
 • Buigtang 16 mm
 • Buigtang 22 mm
 • Buigtang 25 mm
 • Buigtang 28 mm
 • Buigtang 32 mm

Snelle en oplossingsgerichte levering

Naast betrouwbare buigtangen levert AGMA ook een snelle en oplossingsgerichte service. We adviseren u graag over een buigtang die past bij uw werkzaamheden en zorgen ervoor dat uw werk niet stil komt te liggen. Ook na het leveren van uw buigtang staan we voor u klaar met advies en een klantvriendelijke aanpak. Wilt u een buigtang bij AMGA bestellen of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 073 – 599 1490 of het online contactformulier in te vullen.